Romio مشرف
عدد الرسائل : 1051 العمر : 33 الموقع : tegara.alafdal.net كلية ايه يا باشا : التجارة تاريخ التسجيل : 09/11/2008
| موضوع: الفتة المصرية الأربعاء 12 نوفمبر 2008, 3:01 pm | |
|
| المقادير:
ربع كيلو لحم (يفضل لحم غنم أو ضأن) كوب و نص رز مصرى بصلة صغيرة مقشرة 3 فصوص حبهان ورق لورى (اختيارى) ملح فلفل اسود صلصة طماطم 5 فصوص ثوم مفروم 4 ملاعق كبيرة خل 2 معلقة كبيرة زيت او سمن رغيف عيش مصرى بالردة
الطريقة:
اولا نقطع اللحم و نغسله و نحطه فى حلة مع الحبهان و البصلة وورق اللورى و فلفل اسود و لتر ماء و نسيبه على نار لغاية مايغلى نشيل الزفرة اللى على الوش و نحط الملح و نوطى النار شوية نقطع رغيف العيش قطع صغيرة فى حجم اللقمة كده و نحطه فى صينية و نحطه فى الفرن كل و شوية نشوفه لغاية ما يتحمص بس ما يتحرقش طبعا نعمل الصلصة بالطريقة العادية سواء كانت صلصة طماطم او معجون طماطم يعنى نحطها على نار و معا زيت و ملح و فلفل لغاية ما تغلى و نوطى عليها نغسل الرز و نحط معلقة السمن او الزيت فى الحلة على النار و نقلبه مع الرز دقيقتين و نضيف عليه كوب من شوربة اللحم و نزود الباقى ماء لو محتاج و نظبط الملح نحط التوم المفروم فى قلاية و معاه معلقة سمن و نقلبه على النار شوية بس من غير ما يسود و بعدين نحط عليه الخل و نطفى النار ناخد معلقتين من الخل بالتوم نحطهم على العيش و نقلبه مع بعض و باقى الخل بالتوم نحطه على الصلصة
التقديم :
ناخد العيش المحمص و يفضل نحطه فى صينية او طبق عميق نحط عليه حواى تلت كوب من مرقة اللحم و نسيبه شوية يشربها نحط عليه الارز و بعدين نحط عليهم صلصة و نحط قطع اللحم على الوش و بالهنا و الشفا
ممكن كمان ناخد من مرقة اللحم نعمل شوربة لسان عصفور او شعرية
نسيت اقول ان المقادير لشخصين و زودى حسب عدد افراد اسرتك |
| |
|